Patent kostar

Idag träffade jag Karin Forsberg från vår patentbyrå för att diskutera hur vi ska gå vidare med en internationell PCT-ansökan i andra länder förutom Sverige.

För mig är det särskilt fördelaktigt att i vår IP-portfölj redan inneha ett godkänt patent då det stärker övriga ansökningar för att söka skydda även andra marknader globalt.

Tack vare den ”positiva written opinion” en positiv preliminär patenterbarhetsbedömningsrapport som vi fått från PRV kan jag nu ansöka i andra länder via Patent Prosecution Highway (PPH), en påskyndad process som snabbar på allt. Detta innebär att myndigheter delvis ”återanvänder” redan utfört arbete från PCT-fasen. Detta kan vara bra för att driva igenom patent i tex. USA och Japan.

Det är naturligtvis inte billigt att ansöka patent i många länder, men det får man helt enkelt leva med. Man måste också betala årsavgifter i alla länder och det blir dyrare för varje år. Ett patent håller i sammanlagt tjugo år och i USA tex. kostar det slutligen     20 000 kr per år.

Karin Forsberg till höger är Patent Officer. Master of Science in Molecular Biotechnology på Hynell Patentbyrå.

Karin Forsberg till höger är Patent Officer, Master of Science in Molecular Biotechnology på Hynell Patentbyrå.

 

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Patent kostar

  1. Harocixgoope skriver:

    Natural Remedies For Ed Amoxicillin Espanol Herbal Propecia Absolute [url=http://leviinusa.com]buy gernic levitra on line[/url] Priligy Ritardante

  2. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
    I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot
    quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price?
    Cheers, I appreciate it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *