En imponerande, sann konstnär

Igår hade jag en jätteintressant gäst på middag hemma hos mig. Underbara Nathalia Edenmont, som är fotokonstnär och som säljer idag konst för miljoner. Hon kom från Kiev till Stockholm år 1991 och började jobba som städerska. Idag är hon en världskänd konstnär och så ung. Som liten  gick hon på en konstskola för barn, sedan Kievs statliga konstskola och på konsthögskolan i Simferopol. I Sverige började hon sedan med en utbildning i grafisk formgivning. Jag träffade  henne på Barndiabetesfondens galamiddag förra året och  i år igen. Vi bestämde oss för att hålla kontakten. Hon har donerat sin konst i tre år till barn med diabetes.

Nathalia porträtterar kvinnor och flickor, men även män i en stil som påminner om klassiskt måleri. Hon inspireras av sig själv och från platser som hon har varit på och vill med sin konst visa på samhällets dubbelmoral. Jag har hittat ett konstverk som jag vill köpa. Blir min julklapp till mig själv.

Det blev mozarella med tomat, hemlagad pizza, kallskuret, färsk krabba och gravad lax

Det blev mozarella med tomat, hemlagad pizza, kallskuret, färsk krabba och gravad lax.

Daniel Nylen tog med sig Lilleman till middagen.

Daniel Nylen tog med sig Lilleman till middagen.

 

Nathalia och jag vid öppna spisen i biblioteket. Här har andra konstnärinnor målat som Mathilde Dietrichson och Hildergard Thorell.

Nathalia och jag vid öppna spisen i biblioteket. Här har andra konstnärinnor målat som Mathilde Dietrichson och Hildergard Thorell.

 

Newborn

Newborn

1 kommentar

1 kommentar till En imponerande, sann konstnär

  1. Nice answer back in return of this matter with real arguments and telling everything about that.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *