Nej Tack till Cancer!

Var på Cancerfondens kontor häromdagen för att prata samarbete i kampanjen ”NEJ Tack Till Cancer”. Ett mycket enkelt beslut för mig och självklart tänker jag använda min blogg i detta syfte. Fler än någonsin insjuknar i cancer. Idag drabbas en av tre och vi måste vända trenden nu!! För dom som kämpar i dag, för dem som drabbas imorgon och för dom som inte längre är med oss. Det räcker inte med att cancerfonden säger nej- vi måste säga NEJ tillsammans. För mig kom cancern väldigt nära då en god vän vid namn Anna Pehrsson fick obotlig cancer. Förra året somnade hon in efter många års kämpande. HÄR kan du läsa mitt blogginlägg som jag skrev för ca ett år sedan då jag tagit ett sista farväl av fina Anna. Jag har fått den stora äran att lottas ut 5 st ”Nej till cancer” mössor och det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att dela detta blogginlägg och skriva din lilla berättelse hur cancern påverkat ditt liv eller någon i din närhet. Mössorna finns inte att köpa utan kan endast fås vid en insats mot Cancer, i detta fall din historia (ett billigt bidrag). När du sedan får din mössa så skulle jag bli jätteglad om du ville lägga ut en bild på instagram/Facebook och tagga #nejtillcancer #cancerfonden #tanjafylking Jag kommer även att presentera bilderna på min blogg till er som hjälpt mig i denna kampanj. All heder! På Cancerfonden.se kan man alltid bidra med en slant till forskningen.

cancerbloggen

Anna Pehrsson fick obotligcancer som startade med bröstcancer. Allt för sent upptäcktes tumören och spridningen hade redan eskalerat med metastaser i blandannat lungorna. Förra året avled hon endast 31 år gammal HÄR kan du läsa min historia om ANNA.

bild 3

Jag & Alexandra

bild 1

Maken och Figaro ville också vara med och stötta i kampanjen #nejtillcancer. År 2009 gick Gert och Robert Aschberg från Ystad – Haparanda för att sprida information och upplysning om Prostatacancer, Sveriges vanligaste Cancerform. På sin promenad som tog ca 3 månader samlade dom in totalt 8 Miljkr till forskningen, helt galet bra!!! Själv anordnande jag en DOGWalk i samband med detta och drog in ca 27 500kr via mitt företag DOGArtist. Pengarna gick oavkortat till forskningen av prostatacancer.

bild 2[2]

Var tvungna att testa cancerfondens Selfiepinnen också….

bild 4

En av dessa 5 mössor kan bli din, dela med dig av DIN historia här på min blogg

bild 5

Rädda liv! Kan vara ditt eget, ditt barns eller din vän……

 

8 kommentarer

8 kommentarer till Nej Tack till Cancer!

 1. Rebecka skriver:

  Nej till cancer!
  Denna vidriga sjukdom borde inte drabba någon.
  Denna vidriga sjukdom borde inte någon behöva fightas med.
  Denna vidriga sjukdom borde inte få ta någons liv.
  Denna vidriga sjukdom borde inte få skapa så mycket sorg.
  Denna vidriga sjukdom borde inte få skapa så mycket saknad.

  Cancer är en sjukdom som släcker alltför många fina och underbara människors liv förtidigt. Med hela livet framför sig sätter sjukdomen stopp och man kan inte göra något mer än att försöka stråla, operera eller behandlas med cellgifter för att försöka göra människan cancerfri. Forskningen behöver mer pengar för att stoppa denna vidriga sjukdom och jag är mer än gärna med och bidrar. För 2,5 år sedan dog min pappa i cancer och det var så jag för första gången kom i kontakt med cancer, tidigare hade cancer varit något som drabbar andra men inte mig och min omgivning. Men nu vet jag att det är viktigt att ta vara på livet och leva varje dag full ut och berättar för sina nära och kära att dem är värdefulla för en dag kan det vara försent.

  Fuck cancer och massor med kramar!

 2. tanjafylking skriver:

  Hej Anna,
  Stort tack för din berättelse, vänligen maila mig din adress så att vi kan skicka dig en fin mössa.

 3. tanjafylking skriver:

  Tack Tessan för din berättelse, maila mig gärna din adress på [email protected] så skicka vi en mössa till dig.

 4. Anna skriver:

  Nej tack till cancer!!!
  Min unga fina Mamma [19 år när jag föddes] dog efter att ha varit sjuk i en månad. Endast 52 år gammal. Obeskrivlig sorg
  Jag är nu själv 55 år,äldre än min egen Mor….
  Alla ni kvinnor som läser detta, gå inte med ont lite här o där som min Mamma gjorde. Det var inte träningsvärk som hon ofta skyllde på, det var metastaser i hela kroppen. Allt upptäcktes först vid obduktionen..

 5. Tessan skriver:

  Att säga nej till cancer är viktigt för mig. Jag säger nej till cancer för dem som förlorat kampen, för dem som fortfarande kämpar, för dem som överlever och alla runt omkring dessa människor som också drabbas när någon får cancer. Jag jobbar med att vårda människor i alla åldrar som har cancer. Jag träffar dem och deras anhöriga den allra sista tiden i livet. Att få ge dessa människorna en mening och ett värdigt slut är berikande. Jag säger nej till cancer för att färre, helst inga, människor ska drabbas av cancer.
  Jag säger nej till cancer för min mamma. Hon har tyvärr ännu en gång drabbats av cancer. Hon har en ovanlig typ av cancer i njuren som återkommer. Hon har kämpat mot cancer flera gånger och vunnit över den. Nu är cancern tillbaka och vi vet inte om läkarna kan bota henne. Vi hoppas att cancern går att besegra även denna gången. Första gången mamma fick cancer tog de bort ena njuren. Nu har hon bara en kvar och den mår inte så bra just nu på grund av tumören.
  Jag säger nej till cancer för att min mamma ska bli frisk. Min mamma har inte levt färdigt. Nu när pappa gick i pension, skulle de ut och resa. Resan fick ställas in på obestämd tid. Nu är fokuset på att mamma ska bli frisk!

  Jag säger Nej till cancer!

 6. tanjafylking skriver:

  Tack Sofia för din berättelse Maila mig gärna dina adress uppgifter till [email protected], självklart skall du ha denna mössan:)

 7. sofia-kramfors skriver:

  Jag säger NEJ TILL CANCER!

  Juli 2011 fick svärfar ont i en tand, ca 1,5 månad senare visade sig vara cancer i munhålan. Många operationer av ansiktet, till slut var halva ansiktet bortopererat men trots det hade cancern spridit sig. 10 månader senare avled han. <3

  Ca 5 månader efter att svärfar avled fick svärmor ont i magen. Vi anhöriga tänkte nog mer att det var spänningen efter begravning, bouppteckning och allt praktiskt som gjort att hon kanske inte åt som hon skulle och därför fått magsmärtor. 4 månader senare och många undersökningar så visade sig det för oss det ofattbara – hon hade cancer i livmodern! Efter 1,5 år efter första symtomet somnade svärmor in 15 Maj 2014.

  Svärmor & svärfar som funnits där, alla minnen, jular, middagar, de gånger dom suttit barnvakt, alla stunder vid stugan. Minnen som både var vackra & smärtsamma. Hur kunde dom ryckas ifrån oss båda två på bara 3 år?!

  Så det finns bara en sak att säga – Nej till cancer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida