Svenskar ar ett bortskamt folkslag.

Bortskamda, det ar vad svenska folket ar. Har sagt det forut tror jag, fast nu paminns jag igen nar det ar dags for mig att borja arbeta och jag sitter och studerar. Kommer att paminnas annu mera, och skammas over hur jakla bortskamda svenskarna ar, nar de nu snart satter ned sina fotter pa italiensk mark. For ar det nagot svenskar kan klaga pa sa ar det i tamejfan precis allting.

Svenskar ar motsatsen till vad italienarna ar, i den har fragan om bortskamdhet. Svenskar har fatt allt serverat till sig pa ett silverfat enda fran begynnelsernas begynnelser. Trygghetsnarkomaner&millimeterrattvisans manniskor, och vet knappt ingenting om sitt egna land, utan har tagit reda pa sa himlans mycket om allting annat som de kan briljera med nar de kommer utomlands….hahah. Detta ar humor.

Visst det ar bra med rattvisa, men assa ta och coola ned er nagra kilon, det ar INTE hela varlden om din van fick sig ett glas mer av vinet vid middagen som var gratis. Da far man se till att roffa at sig fore sin vaninna. Nej, da klagas det hejvilt pa detta, men vad skall jag gora(?) Stoppa fingrarna i halsen pa karringen och be henne spy upp vinet…? Nej, de tycker att JAG skall fraga om de kan bjuda gratis pa ett nytt glas vin….for att fraga sjalv, de vagar de inte. & det gor JAG inte. Kop en flaska. Det kostar 6euro, det tror jag ni har rad med.

Jag har da aldrig hort nagon italienare klaga over att hotell dorrar later sa hogt nar de stangs, att det ar for fa el-uttag pa rummen, hur man kan ata pasta till varje maltid( skippa pastan, da damen, du ar INTE i Sverige nu, och vi severar INTE pommesfrites indrankta med bearnasiesas har sa man far i sig annu mera transfetter…) tartbitar ar en cm mindre an ens van’s tartbit, sittplatserna ar for tranga pa den baten som vi fardar turisterna pa, att hotellet hade rakat glomma fylla pa nya plastmuggar pa toaletten ( men ta tag i saken sjalv, da och ring ned i receptionen, gubbe) att man inte far minst en vin flaska sjalv att dricka till middagen ( vinet ar gratis, dock ett vinglas som det oftast brukar vara) varfor vi inte har mineralvatten med smak pa vara bussturer( nej, vi har naturligt vatten, och italienarna smaksatter inte sitt vatten med dynga) varfor kaffet inte kan komma samtidigt som efterratten, vi ar annu en gang i Italien, och har ar det en annan kultur. Varfor jag inte foljer med dem i stort satt hela tiden, och hjalper dem i varje affar da italienarna ar sa daliga pa engelska ( ja, lite svart att folja med 45pers samtidigt) borja snart fundera pa om jag skall byta deras blojor snart. Undra om de hittar till sin toalett pa hotellrummet(?) !

De ar riktigt lustigt att se hur sjalvstandiga manniskor fran VALFARDSSAMHALLET SVERIGE  helt plotsligt forvandlas, nar de aker till utlandet, och blir som sma klagande barn, som ar helt oformogna att ”fixa” saker pa egen hand. Detta ar ren radsla, lathet, egosim, for att man ar van att ha allting serverat pa ett silverfat. Alla lander har sin kultur, och visst blir jag manga ganger tokig over saker och ting har, fast jag forsoker losa uppgiften sjalv, satter mig inte ned som ett bortskamt barn, och bara klagar, utan en tillstymmelse till att forsoka ordna detta till det basta. Visst, ar det mycket som ej fungerar har, fast det finns orsaker till det, som har langt tillbaka i kulturen att gora. Darfor ar det oxa extra lustigt nar man laser om svenskar som klagar over i stort sett det mesta, dagligen som jag laser genom den media som finna pa natet. Folk borde ju skammas. Om inte ni fattar HUR bra ni har det, sa far NI ta och aka lite oftare utomlands.

Det som vissa klagar over ar riktigt sma problem, som jag ser det, INTE ar hela varlden, om det inte fungerar. Min pojkvan, han tror att jag ar galen nar jag klagar pa folk hitan&ditan sa jag vet att jag inte ar battre sjalv, for jag vet att jag kommer fran ett RIKTIGT fungerande samhalle vilket detta folk inte gor. Jag forsoker verkligen tanka pa varje dag, att vissa manniskor har haft andra forutsattningar i livet, kanske ett helt folkslag.

De har aldrig kunnat lita pa nagon annan an sin La Famiglia, for i aratal sa har mafian, politikerna stulit deras pengar, och man har aldrig kant nagon tillhorighet till sitt egna samhalle. Har man vaxt upp sa, sa KLAGAR man inte pa om ett hotellrum rakade glomma stalla in ett par plastmuggar pa toaletten ( de klagade pa detta i ett skriftligt brev, observera.)

Den varsta ar att jag arbetar aven med norrman, och de ar absolut INTE  ”bortskamda-klagande-beter-sig -som-sma-barn.” Hur kommer det sig att vi ar sa olika norrmannen? Att de ar sa mycket mera, glada & tar ”sedan dit man kommer”, och de anda ar RIKA pa sina naturtillgangar, sa de borde kunna fa vara lite snobbiga. De ar de INTE. Denna arbetsgang, skall jag skriva ned i min lilla gula bok, allt klagande sa skall ni varje vecka, fa lasa pa min blogg, pa hur dumt det kan lata… & snalla, ratta mig om jag har fel.

2 kommentarer

2 kommentarer till Svenskar ar ett bortskamt folkslag.

 1. Madelene skriver:

  Jag kan inte halla med till hundra om att svenska turister ar svarflortade… Nar jag jobbade i reception pa ett hotell vid spanska trappan upplevde jag italienare, ryssar, araber, fransman, amerikaner o kineser som de varsta kunderna som alltid klagade over smasaker.. Skandinaverna var generellt satt lugnare

  Det har med vinet som var gratis tror jag ar nagot som ligger ganska djupt rotat i den svenska kulturen… Visst ar vi lite snala? Det ar val dock fortfarande trakigt att sadana beteenden ska fa folja med pa semestern, istallet hade man ju kunna ta det lite lugnt och njuta av allt man far se och uppleva

  Sen vet jag inte.. Prova att aka med en grupp turister till Sverige o se hur val dem tycker om ett land utan espresso..

  • veronicajonsson skriver:

   Svenskarna har byggt upp ett fantastiskt land. Vi jamfor oss hela tiden med andra lander dar valfarden ar ej lika patagligt saker, trygg och ordnigssam som vissa sydlandska lander, darav att jag tror att man ”klagar” hela tiden. Italienarna som bara varit enade som land i 151ar har inte haft det lika latt da alla slitet och dragit i detta strategiskt viktiga omrade, dar la famiglia ar det viktigaste, och man har en stat och en anti-stat. De ar manga ganger mera talmodigare an vi scandinavier.

   Var i Sverige hittar man ej espresso? Vi ar ju perfekta, sa tror ej att de klagar pa vart levnadssatt, skulle endast vara att vi ter oss mera stressade och njuter inte i fulla drag som sydlanningarna gor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *