Wallenrud testar Jawbone UP3

up3 Ganska nyligen testade jag UP2 och här är efterföljaren, nummer 3. Skiljer de sig? Vilken är bättre? Vilken är värd att satsa på? Det ska vi reda ut nu.  Jawbone hyllar ju jag rätt mycket och det gör jag för att jag gillar deras produkter väldigt mycket. Från start har de varit favoriter både vad gäller design och deras app. Dock måste jag hålla tillbaka entusiasmen lite med den nya designen.

Länk till testet av UP2

Länk till gammal artikel om UP24

Vad är skillnaden mellan 2:an och 3:an?

Ja det är ingen större skillnad i design och appen är densamma, det som 3:an kan göra dock är att mäta din puls. På insidan av bandet finns ett antal punkter som an avläsa pulsen på handleden. Meningen med det är att man under lång sikt (viktigt) kan se hur ens vilopuls är och hur den eventuellt förändras om du tränar mycket, är sjuk, går upp i vikt eller andra saker som direkt påverkar din hälsa. Men den också till för dig som tränar mycket och vill kunna ”pulsträna”. Jag har haft lite problem med denna mätning. Den mäter din vilopuls under natten men det har inte alltid lyckats, vet fortfarande inte varför. Bandet sitter så hårt det går utan att jag ska få blodstopp och jag bär bandet mest hela tiden. Men det verkar inte kommunicera helt och hållet, vet inte varför.

Designen

Som sagt är den identiskt med UP2 där jag anser att knäppningen av bandet är galen. Det är svårt att få på själv och går lätt upp om du gräver i djupa fickor eller i en väska. Jag gillade den gamla modellen mer som gick omlott och aldrig behövde ”knäppas” på plats. up31

Appen och smartcoach

Oavsett UP2 eller 3 så är det samma app. Här har man tänkt långsiktigt och önskar att man ska logga så mycket som möjligt av rörelse, sovmönster, puls och mat och på så sätt kommer din smarta coach att ge dig tips på vägen som att du borde dricka mer vatten, lägga dig tidigare och välja annan mat kanske. Så det viktigaste om man testar eller funderar på att köpa denna lösning är att man ger den en chans på lång sikt. För annars kan du nog köpa vilken stegmätare som helst. Jag kommer återkomma efter en längre tids bärande för att berätta hur det funkat.

Pris ca 1 800 kronor

KÖP HÄR!

Skärmavbild 2015-07-10 kl. 16.07.18

1 kommentar

1 kommentar till Wallenrud testar Jawbone UP3

  1. As the admin of this web site is working, no uncertainty very shortly it will be renowned, due to its
    quality contents.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *