Världens underbaraste människa

Måste bara berätta för er om en grej som jag var med om förra veckan. Jag va på väg till bussen efter att ha varit hos tandläkaren. Alltså jag va inte ledsen, men bara deppig och nedstämt för olika saker i vardagen. Man kan ju bli det ibland. I alla fall så gick jag och ställde mig vid busshållsplatsen och väntade på bussen (såklart). En kort stund efter mig så kom det en tjej med downs syndrom och ställde sig för att även hon vänta på bussen, inget konstigt med det.

Men helt plötsligt började hon prata med mig och jag som är så typisk ”svensk” är ju inte van att börja prata med andra främmande människor t.ex. när man står och väntar på bussen så jag var ju lite försiktig eftersom att jag inte var beredd på ett samtal. Men liksom, det dröjde inte länge förens vi hade en pratglad konversation om allt mellan himmel och jord! Hon berättade massor av saker som hon skulle göra och va otroligt trevlig mot mig. Jag tyckte verkligen att hon va snäll och vi hade riktigt kul de få minuterna vi stod och pratade.

Jag har aldrig riktigt pratat med en person som har downs syndrom tidigare men dom är verkligen fullproppade med glädje och energi (i alla fall tjejen jag träffade) och bryr sig inte om vad andra tycker. Nu är det ju inte värsta grejen att jag stod och pratade med en som hade downs syndrom men jag tror att en typisk ”svensk” inte hade gått fram till mig och pratat. Det spelar ingen roll om man har downs syndrom eller inte, hon spred glädje och fokuserade på dom bra sakerna i livet. Hon struntade verkligen i sitt funktionshinder och verkligen levde i nuet, vilket fler borde göra tycker jag! Hon gjorde mig i alla fall otroligt glad vilket jag är väldigt tacksam över för det behövdes!

Hon visste nog inte hur glad hon gjorde mig, det räcker bara med ett ord egentligen för att göra någons dag.  🙂

Det är nog en sak som man kan ta och fundera på 🙂

 

 

1 kommentar

1 kommentar till Världens underbaraste människa

  1. Emilia skriver:

    Dom verkar vara underbara! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *