Det folk tror om adhd

Du kan inte ha tålamod med din adhd! 

oj så fel om du tror jag inte har tålamod pga min adhd. En sak jag verkligen har så är det just tålamod och det har jag verkligen fått känna på senaste veckorna.  Jag väntar och väntar, det kommer krokben och jag tänker ”jaha” jag är inte förvånad, och jag väntar vidare! 

Vill ja ha saker gjort då fixar jag det pang med noggrannhet.  Jag älskar också ordning och reda och att få saker att fungera. Jag älskar att lösa problem för att det är kul med fixande av problem, och jag gillar hjälpa andra människor som kanske inte klarar vissa saker. 

Jag gillar inte orättvisor och fördomar, en sak Jag gör är att jag ofta står upp för svagare utsatta i samhället och genom att blogga tex så vill jag öka förståelsen om att vi med adhd inte är några tickande figurer som ska explodera.  Det är inte att vara våldsam för att man har adhd med hyper i sig, att vara våldsam och dum är en personlighetsstörning och inte adhd eller så kanske det är en annan diagnos eller tillstånd som skapar problem.  Alla har inte enbart adhd vilket skiljer sig från mycket. 

Gäller det konflikter som människor kan försöka starta viker jag av och har alltid gjort.  Med min empati för människor har jag aldrig haft varken lust eller känsla för att skada andra människor.  I mitt dagliga arbete handskas jag med tusentals människor dagligen och många är påverkade av lite vad som och vissa är i sin stress aggressiva men jag hamnar aldrig i problem eller konflikt.  Varför gör Jag lnte det tro?  Jo för att Jag inte gillar våld samt att jag är en problemlösare med empati för människor.  Därför har jag blivit godkänd att arbete med just säkerhetstjänst av självaste Transportstyrelsen. 

Jag är ingen bossig besservisser som alltid ska ha rätt, jag är en god lyssnare med tålamod lika som jag kan tala gott och enkelt med funktionen att avbryta mig själv så andra kommer till tals. Jag är ingen kacklande Duracellkanin som aldrig slutar med saker.  Jag har faktiskt en av och på knapp jag också. 

Ibland tvivlar Jag på min diagnos eftersom jag inte är speciellt hyper, jag är fullt arbetsbar och jag är aldrig utbränd eller sjukskriven, bara om Jag är sjuk på riktigt eller om jag skadat mig rejält är jag hemma.  Jag faller aldrig in i depressioner, våld droger samt alkohol är tråkigt och intresset för det har aldrig ens funnits.  Jag har min idrott och min familj som är det bästa som finns. Adhd -Medicin gör ingen positiv verkan på mig, jag  har jag testat olika mediciner pga läkarnas tjat att testa.  En helvetes resa som Jag själv avbrutit utan vårdens hjälp då dom inte vill att man ska klara sig utan piller, eftersom staten tjänar pengar på sälja piller. Det är inget fel att tänka så tänker jag gällande mig själv som måste få fundera på ämnet och som lever med det.  Men för vissa är medicin ett måste. 

Jag är van att bli dömd pga min adhd och jag har slutat att ens bli irriterad på folk oavsett hur korkade människor. Känns som att Sverige inte kommit längre 2016.  Folk dömer, hånat, diskriminerar och kränker oss med adhd helt öppet utan att det skulle vara ett problem. Vi har kommit långt gällande rasism och kränkning mot annat som tex sexuella läggningar religioner mm, men inte gällande diagnoser.  

Säg ett ord om det ovan jag nämnde och du kan dömas men säg vad du vill om diagnoser och du går fri. Skrämmande att samhället inte kommit längre på den punkten.  

Lägg ner allt gå runt och tro negativa saker om adhd om du inte kan eller känner personen. Vi med adhd är mer kreativa och kärleksfulla än vad många tror. Vi är lojala samt väldigt driftiga och vi önskar verkligen bli accepterade precis som du vill bli accepterad som människa.  

Det folk tror om adhd är inte alltid rätt! 

  

1 kommentar

1 kommentar till Det folk tror om adhd

  1. Maol skriver:

    Så sant så sant tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *