Återbesök biopat

Har efter två månader varit på återbesök hos biopaten på Gröna Hagas Naturmedicin idag.
Det visade sig, som jag känt, att mage och tarmar absolut förbättrats tack vare kosten, jag är jätteglad för det. Serotonin- och GABA-halterna är fortfarande låga, så tarmen funkar fortfarande inte optimalt, kan inte ta upp magnesium, kalium, zink, B12 som i sin tur gör att jag har jättelåg syresättning, lågt blodtryck, och lätt blir utslagen av träning och stress.

Jag ska på återbesök redan om en månad den här gången vilket känns bra, och nu har jag fått andra mediciner och lite nya tips vad gäller maten. Jag ska hålla samma diet, men jag kan äta ägg och får försiktigt börja med kaffe! Får se hur jag mår av det. Ett tips är annars att dricka grönt te; låt det dra minst 3 minuter så koffeinet försvinner och teinet bildas – det höjer GABA, vilket är ett glädjeämne. Testa också att lägga i några kryddnejlikor och låt dra i tesilen.

För leverns skull ska jag äta massa svavelrik mat så som alla typer av kål, ruccola, ägg, morötter, broccoli, rödbetor, vitlök, endive, citron, blåbär.
Ska fortsätta svälta ut candidan genom att totalt undvika socker, jag ska till och med undvika frukt nu. Bär får, och bör, jag däremot äta, även torkade goji- och mullbär går bra då bär inte påverkar sockret, så det är också kul! Haha jag uppskattar minsta sak jag får lägga till..

Jag får ta ETT GLAS EKOLOGISKT RÖDVIN någon gång då och då också! Känns så konstigt att kunna göra det efter att inte ha druckit sedan nyår.. Jag ska dock inte tappa den fina vana jag skapat, jag har lågt värde av zink och det är bl.a det som behövs i nedbrytningsprocessen av alkohol – samma gift som svampen i magen redan bildar. Detta gör att jag blir helt utslagen, som sjuk, efter att ha druckit alkohol, det tar flera dagar innan jag är mig själv igen. Det har även samband med det låga serotonin-värdet. Inte värt att ta ett glas vin för ofta, i slutändan.
Icke-ekologiska viners druvor är så besprutade att mycket så gifter inte skulle kunna tas hand om av min lever. Tänkvärt även för dem med fungerade magar!

Jag åt några torkade dadlar häromdagen, Gud va sött det var!! Jag måste vara superkänslig – åt massa frukt samma dag och kände mig nästan som bakfull dagen efter pga allt socker..
Likadant med spirulina och chlorella, efter några dagar som jag druckit det i smoothies fick jag jätteont i huvudet, jag vaknade till och med med huvudvärk. Spirulina och chlorella är starkt utrensande vilket är bra – om ens utrensningsorgan såsom lever och tarmar funkar som de ska.. Jag är väldigt allergisk mot tungmetaller, så en utrensande kur med chlorella ska jag göra, men först när jag är helt frisk.

Gluten som jag varit intolerant mot sedan 1 års ålder visade INGA tecken idag, biopaten sa att hon trodde att jag inte kommer vara glutenallergiker efter detta! Jag har hållt dieten jag fick av henne till 100 % och det här visar verkligen hur avgörande maten vi äter är.

Nu ska jag passa på att njuta av det friska vädret Göteborg och gå lite på stan. Sen ska jag till mitt favoritgym Kristinedal – jag mår bra:-)
Hoppas Du också gör det!

1 kommentar

1 kommentar till Återbesök biopat

  1. Jennie Hellman skriver:

    Hej

    jag vet att det var längesen du skrev detta inlägget, vet inte ens om du fortfarande har kvar bloggen. Men tänker att jag iallafall kan skriva till dig för att kanske få ett svar. Jag misstänker att jag har Candida har varit hos en homeopat som trodde att det var det men skulle egentligen vilja göra ett test för att bli helt säker och sen kunna få hjälp med att bli av med den. Jag funderade på gröna haga du skrev om? Vad är det för tester du har gjort? Och hur mycket har det kostat? jag blir väldigt tacksam för svar. Om du vill får du gärna skriva ett mail direkt till mig. om du har några tips osv…. är så trött på min hemska mage just nu.

    Hoppas du mår bra!
    /Jennie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *