Ett tredje besök hos biopaten – allt hör ihop

Jag är sedan i onsdagskväll på plats i Göteborg.

Igår var jag på återbesök hos biopaten för tredje gången. Vid både det första och andra besöket hade vi svårt att genomföra E-Steck-skanningen pga. min låga syresättning. Den här gången gick det inte alls.
Man har händerna och fötterna på plattor som mäter av kroppens nervsystem, hormonella värden, blodfetter, pH-värde, neurotransmittorer, organens funktion, kotorna i ryggraden, livsmedelsöverkänslighet m.m., men programmet kände alltså inte av mig trots tre försök, att jag spolade händerna med varmvatten och satt och djupandades.

Jag har väldigt lågt blodtryck och svårt att syresätta min kropp vilket naturligtvis gör mig trött. Orsaken tros bero på att slemhinnan i mage och tarm inte kan ta upp vissa vitaminer (t.ex. b-vitaminer) och mineraler (t.ex. kalium och magnesium). Det påverkar såklart hur jag mår, och det påverkar även leverns andra utrensningsfas – vilket ger finnar.

Skanningen på mitt andra återbesök visade på en inflammation i tjocktarmen. Jag fick homeopatiska mediciner för att läka ut den. Det som hände var att en latent inflammation i mina bihålor, näsa, hals sattes igång. Som jag skrev efter att ha varit på mitt andra återbesök opererade jag bort mina halsmandlar för 10 år sedan. Det är som att ta bort varningssignalerna på att någonting är fel – inflammationen stannar kvar i kroppen men förflyttas möjligtvis bara till ett annat ställe – t.ex. till huden (= finnar), eller bihålorna.

Så vad har bihålorna med tarmarna att göra?

Tjocktarmens meridian går via halsen, munnen, bihålorna och slutar vid näsvingen.

Kroppen har tolv huvudmeridianer som löper genom enskilda organ eller kroppsdelar. På samma sätt som nervbanor och blodkärl transporterar nervimpulser och blod, transporterar meridianerna energi.

För att min kropp ska få möjlighet att läka ut de latenta inflammationerna en gång för alla behöver jag påbörja en ny omgång med de homeopatiska dropparna som jag dricker och snortar upp i näsan – de som med andra ord gör mig sjuk (läs mitt inlägg klagotimmen för komplett beskrivning hur dessa mediciner får mig att må).

Det biopaten kunde göra igår var att muskeltesta mig. Det visade på att candidan var kvar, men jag reagerade varken på gluten eller ohomogeniserade mjölkprodukter (gammaldags mjölk, smör) så dieten visar framsteg! Jag ska fortsätta med samma kosthållning (läs hur jag äter här), och för att hjälpa leverns utrensningsfas ska jag dagligen äta massa kål (blomkål, broccoli osv.) samt gurkmeja-kapslar. Jag ska lägga till Aloe Vera för magens slemhinna och någon slags saltsyra-medicin för syresättningen så att vi kan genomföra skanningen nästa gång. Jag har inte hunnit sätta mig in i allt än, jag bestämde mig för att vila från allt i helgen och lägga till alla nya mediciner på söndag.

Trots att det känns jobbigt att behöva börja medicinerna som gör mig sjuk är jag tacksam över att ha fått reda på sambandet mellan magen och bihålor, näsa, hals. Jag hoppas det leder mig ett steg närmare att bli helt frisk!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wordpress hemsida wordpress hemsida