Gråt inte över spilld sojamjölk

Enligt Tommy Svensson –  som i över 20 års tid forskat om mat och tillsatser, och som skriver om detta i lokaltidningen där jag bor – går ca 800 000 människor i Sverige runt med magproblem. Fler och fler får diagnosen laktosintolerant, men det är många gånger tillsatsen Karragenan E407 som är orsaken till problemen och inte att man är allergisk mot mjölk eller laktos. Denna tillsats har läkarna som ger diagnoser som laktosintollerant uppenbarligen inte hört talas om.


Äkta vara
.
Folk slutar med andra ord att dricka mjölk trots att de inte behöver göra det. Istället för att sluta dricka mjölk helt och hållet eller dricka laktosfri mjölk, kan man se om magbesvären försvinner av att dricka standard– eller gammaldags mjölk. De har inte berikats med syntetiska A- och D-vitaminer, eller med E407.
Passa på att även byta ut allt syntetiskt ”låtsas-smör” (becel, lätt&lagom, lätta…) Använd istället äkta smör till stekning och som smörgåsmargarin (det mjuknar i rumstemperatur).
Jag misstänker att de som inte vill äta ”feta mjölkprodukter” inte tänker på att det handlar om 2-3 % skillnad i fetthalt – vilket man enkelt överskrider när den inre Divan kommer fram kl. fyra på eftermiddagen – och tar fram chokladkakan pga. blocksockerfall. Om man får i sig tillräckligt med bra fetter (länk), hålls blodsockret på en jämn nivå.

Läs om sambandet mellan magproblem och hudproblem här.

Jag är en av många som ersatt mjölk med sojamjölk – tills igår. Då läste jag att alla former av soja, enligt Tommy Svensson, innehåller ämnen vår kropp inte kan bryta ner. Det är bl.a. fytiner som kan blockera upptaget av mineraler, samt östrogenliknande substanser vilka kan påverka vår hormonbalans, sköldkörteln, och därav ämnesomsättningen.

När man tillverkar sojamjölk tillsätts flera farliga kemikalier som tar bort lukt och som gör att av de farliga ämnena inte ska få magkramp, illamående osv. Bönorna mals slutligen ner till flingor som blandas med vatten och ofta socker – sojamjölken är nu klar att drickas!

I snitt får en person i Sverige i sig 7 kg tillsatser per år. 2 % av befolkningen läser innehållsförteckningen – de flesta tittar hellre på bäst före-datumet. Livsmedelsverket styrs av industri och pengar – vi måste lära oss att tänka själva och välja ren mat utan tillsatser för vår hälsas skull.


Sjukdomar
är i många fall kostrelaterade; hälften av alla barn och ungdomar som får diagnosen ADHD äter egentligen alldeles för mycket socker och raffinerade produkter som triggar igång dem – de har inte någon beteendestörning.

Jag ska på en av Tommy Svenssons föreläsningar nästa vecka – och tar självklart med penna och anteckningsblock 😉

5 kommentarer

5 kommentarer till Gråt inte över spilld sojamjölk

  1. RonFeadly skriver:

    Clomid 100 Mg Tablets To Buy Nolvadex Pct For Sale Cephalexin Through Iv online pharmacy Is Amoxicillin The Same As Penicillin

  2. simpleman skriver:

    Det finns mycket motstridig information om sojabönor och produkter som tillverkas av sojabönor. Mycket talar för att det inte alls är så farligt som en del hävdar. Det finns t.o.m. en konspirationsteori om att det är mjölklobbyn som ligger bakom varningarna, men det ska jag själv låta vara osagt. Söker man information på nätet hittar man väldigt mycket positivt om sojaprodukter också.

  3. […] magen eller fått diagnosen laktosintollerant – läs dessa 3 tidigare inlägg om ämnet (länk 1, 2 och 3). Share this:TwitterFacebookGillaGilla Laddar… Det här inlägget postades i Hälsa, […]

  4. […] ju helst soja-produkter efter att ha läst hur de framställs (länk), men när vi fikade på Espresso House och mamma tog en varm vit choklad med marshmallows […]

  5. […] ihop en äggula med 3/4 dl kokosmjölk (alt. grädde – OBS! utan den skadliga tillsatsen Karragenan E407). Häll i grytan och vispa under […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida