Lussebull-bak.

Idag øser det ned. Jag var helt skybløt nar jag kom hemifrån powerwalken imorse. Fryser fortfarande och ar sådar seg idag. Tankte tanda massa ljus och åka och handla infør ett lussebulle-bak🙂


Det har ar receptet som jag har och tankte prova (jag har aldrig tidigare provat att baka lussebullar):


LUSSEBULLAR


50 g jäst
100 g smör (riktigt)
5 dl gammeldags mjölk
250 g kesella
1 1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2-3 msk stött kardemumma ( kan uteslutas)
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
russin
50 g smaält varmt smör till special jäsning

sätt på ungnen på 225 grader.
smula jästen i en degbunke. smält 100 g smör i en kastrull. häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.Rör om tills jästen löser sigTillsätt kesella, saffran, salt,socker,kardemumman och det mesta av mjölet.arbeta tills degen släpper från skålens kanter.
Tillsätt ev. mera mjöl.Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.



HAR NI NÅGRA TIPS ANNARS?


 

Kram

2 kommentarer

2 kommentarer till Lussebull-bak.

  1. Your style is very unique compared to other folks I’ve
    read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity,
    Guess I will just book mark this page.

  2. Ninni skriver:

    Jag har ett svingott recept på min matblogg som du måste testa!!
    YUMMY!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida