Hur lång tid tog det innan brösten läkte och hur länge fick jag gå med binder?

Fick precis en fråga.. Brösten och bröstvårtorna läker efter ett par månader, man kan säga ett halvår för brösten och upp till ett år för bröstvårtorna. Jag kunde träna och va aktiv precis som innan operationen efter sex veckor. Jag fick ha en binder runt hela tiden under dom här sex veckorna bara för att ha tryck emot. Första veckorna va det väldigt svullet och ömt men jag kände typ ingenting. Bröstvårtorna såg förjävliga ut, jag fick åka tillbaks till sjukhuset en vecka efter operation och lägga om mina plåster där första gången. Och kolla så att allting såg fint ut efter operation. Det va första gången jag själv vågade titta på hur det såg ut för jag ville inte se eftersom att man inte kan se resultatet efter 1 vecka och jag visste att det skulle se taskigt ut. För varje vecka som gick och varje gång jag plåstra om bröstvårtorna såg det bättre och bättre ut. Nu ser det grymt bra ut man ser knappt att dom gjort ett snitt runt! Känseln runt brösten och på bröstvårtorna är inte hundra ännu den brukar komma tillbaks efter 1 år, ibland gör den tyvärr inte det. Mina bröstvårtor blir fortfarande styva och jag har känsel. Så va min upplevelse och utan komplikationer men det är individuellt och kan variera. Tack för din fråga

2 kommentarer

2 kommentarer till Hur lång tid tog det innan brösten läkte och hur länge fick jag gå med binder?

 1. dnz skriver:

  Tack för svaret!
  När du fick kallelse till plastiken och det stod bedömning, vad hände under de läkarbesöket?
  Vad pratades det om och vad hände näst? Tack:)

  • finnsbara1 skriver:

   Tja det är lungt klart jag svara till mina läsare 🙂
   Det som hände under besöket med plastikkirurgen va ju att vi kom fram till vilket typ av ingrepp som va bäst för mig och innan op. 2 v innan har man inskrivning och så träffar man kirurgen igen en snabbis. Sen va det operation mer än så va det inte hoppas du fick svar på din fråga och det är bara ställ fler frågor om du undrar över något 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.