112. Ditt bästa jag – Hudvård

I min guide ”Ditt bästa jag” kommer jag att lägga upp inlägg som hjälper dig hitta rätt i skönhetsdjungeln –
från hudvård till hur du applicerar din mascara bäst, vi ska gå igenom varje steg mot ditt bästa jag.
Text, massa bilder, och tutorials kommer att vara din guide.
Glöm inte att skönhet kommer inifrån!

Mitt första inlägg handlar om hudvård. För att kunna lägga en snygg make-up behöver vi en bra grund att utgå ifrån.

Kom ihåg att en bra hud är väldigt individuellt! Hitta vägen till din idealhy!

Att ta hand om sin hy är viktigt, att använda rätt produkter är otroligt viktigt! Jag anser inte att budget produkter är skit för genom åren har jag testat en hel drös med budgetprodukter, du behöver bara hitta de som passar just dig.
För att hitta de produkter som passar just dig behöver du först ta reda på vilken hudtyp du har.

 • Torr hud – Din hud känns stram och är ofta narrig och fjällar. Din hy ser grå och livlös ut och du har lätt att få fina linjer och rynkor.
 • Fet hud – Din hud blir lätt glansig/fet då den producerar för mycket talg. Detta gör att porerna täpps igen och du får lätt finnar och/eller pormaskar. Fet hud är trotts allt väldigt viktig att återfukta för att återställa balansen!
 • Känslig hud – Din hud blir lätt rödflammig då du är varm eller kall. Du påverkas mycket av väder och vind samt andra yttre faktorer. Ofta är den känsliga huden torr.
 • Normal hud – Din hud känns smidig. Din hud är varken torr eller fet och du får aldrig/sällan finnar. Du har inte mycket vidgade porer eller pormaskar.
 • Blandad hud – Din hy är normal men ändras efter årtid (torr på vintern/fet på sommaren) och med ålder.

Detta med hudtyp kan vara väldigt förvirrande. Det absolut bästa är att gå till en hudterapeut och få din hy analyserad. Det har jag gjort för att kunna ta fram produkter som är speciellt anpassade för mig.

Hudvård från morgon till kväll: 

Du ska alltid börja din morgon med att rengöra din hy med en rengöring som är anpassad för dig. Anledningen till att det är viktigt att rengöra huden på morgonen är att när du faktiskt sover i döda hudceller och fettavlagringar från din kropp vilket kan täppa igen dina porer och orsaka finnar. För de med väldigt torr hy kan det dock räcka med att rengöra huden med ansiktsvatten på morgonen.
Återfukta alltid huden efter den kommit i kontakt med vatten för att hindra uttorkning. Använd eventuellt serum (för den torra eller mogna huden) innan dagkräm för att serumet ska kunna gå in i huden. Värm upp dagkrämen i händerna och dutta in din den (slå lätt/gå med magiska fingrar över huden) för att få igång blodcirkulationen. Använder du ögonkräm? När vi kommer upp i ålder är ögonkrämen som viktigast. Huden runt ögonen är tunn och därför extra känslig. Återfuktar du den från tidig ålder med en ögonkräm kan du förhindra att rynkor framstår tidigt.

På kvällen är det väldigt viktigt att du rengör huden, vare sig du burit make-up eller ej. Börja med varmt vatten för att öppna porerna och massera sedan ansiktet med rengöring. Ofta behövs detta göras två gånger för att all make-up ska försvinna ordentligt. Använd eventuell make-up borttagning kring ögonen.
När mitt ansikte är rent använder jag en daglig peeling. Peelar du ditt ansikte dagligen, som jag, är det jätteviktigt att peelingen är anpassad till att användas dagligen. Använd en peeling som peelar med enzymer. Korn är inte skonsamt för huden och dessutom sprider kornen orenheterna i ansiktet. Enzympeeling är mer skonsamt. Att peela ansiktet dagligen med rätt peeling (inget att rekommendera för den jättetorra huden!) ger fin lyster. Tänk på att huden ska vara riktigt ren innan du börjar peela för maximal effekt.
Dutta ansiktet torrt meden frotéhanduk.
Om du har torr hy kan ett ansiktsvatten duttas på nu. Det är främst torr hy som behöver detta..
Applicera eventuellt serum och en nattkräm anpassad för din hudtyp. Banka in serumet för att få igång blodcirkulationen, värm upp nattkrämen i händerna och dutta in den.

Min dagliga hudvård:

 • Dermologica Special cleansing gel – Tvålfri, löddrande rengöringsgel. Växtextrakt från bl a citronmeliss som verkar lugnande. För alla hudtyper. Rek. butikspris: 525:-
 • Daily microfoliant – En exfolierande produkt som gör huden len. Detta är ett pulver som du blandar med vatten och får då ett mousse. Detta mousse peelar huden skonsamt med enzymer. Avlägsnar döda hudceller, jämnar ut hudtonen och bleker pigmentförändringar. För alla hudtyper.  Rek. butikspris: 595:-
 • Skin smoothing cream – Dag- och nattkräm i ett. Kraftigt återfuktande, jämnar ut hudtonen och sätter igång blodcirkulationen. Motverkar cellskador. För normal till torr hy. Rek. butikspris: 650:-

Specialvård: 

När jag har mycket smink använder jag en rengöringsolja som effektivt tar bort make-up innan min dagliga rengöring.

 • Dermologica Precleanse. 439:- för 150 ml.

När min hud är extra torr använder jag ett serum. Jag föredrar ekologiska produkter och det är vad jag letar efter då jag väljer serum också. Detta appliceras under dag/natt-kräm. Just nu behöver jag ett nytt som ni ser!

 • L’occitane Serum fabuleux. 395:- för 30 ml.

Någon gång i veckan bör du använda en rengörande mask. Använd en lermask som suger ut orenheter, se dock till att den inte är för uttorkande. Ingredienserna får gärna vara naturliga!

 • Glamglow Tingling & exfoliating mudmask. 449:- för 50 ml.

Innan jag lägger en rengörande mask vill jag exfoliera huden på djupet. Se till att huden är väl rengjord innan. Jag tycker om att göra detta med en borste.

 • Garnier Pure active exfo brush. 120:- för 150 ml.

Min lermask är återfuktande, men en del lermasker kan kännas uttorkande. Använd då en återfuktande mask direkt efteråt! Jag använder återfuktande mask ungefär två gånger i veckan. Om huden känns mycket torr sover jag med en återfuktande mask.

 • Make-up store skincare system moisture mask. 210:- för 150 ml.

Kom ihåg att ge din hudvård en chans! För mig tog det över en månad innan min hud svarade ordentligt på min nya hudvård, men nu är jag supernöjd!

 

7 kommentarer

7 kommentarer till 112. Ditt bästa jag – Hudvård

 1. Harocixgoope skriver:

  Priligy Df how cau you order levitra on line Robaxin Mail Order Cheapest Tadalafil

 2. Harocixgoope skriver:

  Generic Fluoxetine With Doctor Consult [url=http://leviinusa.com]levitra en ligne canada[/url] Canadian Pharmacy Without Prescritption Generique Sildenafil 20 Mg

 3. david skriver:

  Super bra inlägg gillas starkt.

  Älskar dermalogica och har det mesta från age serien, föredrar lite starkare än dessa vanliga.

  Jag brukar köpa dermalogica på tradera sjukt mkt billigare än vad som kostar på åhlens; Nk osv ett tips till er.

  kram

 4. matildasvensson skriver:

  Åh vad kul att höra:D Jag tror nästa kommer på söndag 🙂
  Ang din fråga; produktlista finns under varje sminkning så om det inte står någon primer har jag ingen och om det står någpn är det den jag har 😉 Haha 🙂 Men den primern JAG tycker får foundation att sitta bäst är MAC’s prep+prime 🙂 Testa 😀
  Kram!

 5. Sara skriver:

  Tack för ett jättebra inlägg! Jag ser så mycket fram emot dina kommande guider! När kommer nästa? 🙂 För övrigt älskar jag också Dermalogica, speciellt daily microfoliant. Brukar inte vilja peela så mycket, absolut inte varje dag, eftersom jag har torr och känslig hy, men den här funkar toppen. Jag har en fråga till dig: När du använder Tikeis foundation, använder du primer under då? I så fall – vilken? Jag hade gärna haft en primer för att få foundationen att sitta ännu bättre, men jag har inte hittat någon som jag tycker funkar riktigt bra. Tack på förhand! 🙂

 6. matildasvensson skriver:

  Jag har inte photoshop och jag har puder på bilderna, har aldrig påstått att jag är osminkad på dom. Har du hört om HD puder? 🙂 sök på det och vad det ger för effelt på bilder! Googla! Jag har inte ps och kan inte ps. Jag drar i kurvorna p ett gratis program och läggef extra kontrast på ögpn och hår. Det är vad jag gör. Tråkigt att du dömer som du gör.. Tur du gillar inlägget iaf! 🙂 ps: har aldrig påstått att jag har perfekt hy heller…….

 7. Malin skriver:

  Bra inlägg! Men du förlorar massvis av stilpoäng pga dina photoshopade bilder. Jag menar, skriver och påstår att man genom att göra som du får man en fin hy, och sedan bevisar tesen med fejkbilder så blir inlägget motsägelsefullt. Din hy ser knappast smudge, blurrad ut irl.

  (Och för att inte tala om dålig photoshopning..)

  Men som sagt, bra guide för övrigt! Ty!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *