464. Svensk Kombucha, hälsodryck

I fredags fick jag hem två flaskor av hälsodrycken Kombucha!

Kombucha är baserat på organiskt thé och innehåller en levande bakteriekultur, B-vitaminer, antioxidanter, organiska syror och enzymer.

Kombucha består alltså av en levande bakterie/jäst kultur vilket ger stöd åt matsmältningen samt är lugnande för magen. Ni har säkert hört om goda bakterier i exempelvis yoghurt? Drycken verkar också renande, på grund av dess aktiva enzymer och syror, så den är avgiftande! Antioxidanterna hjälper också immunförsvaret.

B-vitamin har många bra egenskaper. Troligtvis mest känt som vitamin för hår, hud och naglar, men visste ni att B-vitamin bryter ner fett?

Drycken är så kallad ”Raw Food”, dvs. den är inte uppvärmd under produceringen. Detta gör att alla näringsämnen förblir intakta.

Jag fick hem två smaker – Äppel/Ingefära och Jordgubb/Mynta.

De liknar varandra i smaken, båda smakar lite som mousserande vin. De tillverkas på samma sätt som öl och vin, så det förklarar väll saken. De är absolut törstsläckande och mycket fräscha!

Jag drack dem precis som de är, men nedan ser ni olika serveringsförslag:

  •  Servera Svensk Kombucha som den somriga sommarsvalkare den är. I ett vinglas med is och färsk mynta.
  • Kombucha Float. Toppa ett glas Svensk Kombucha med en kula krämig ekologisk glass. Förslag: Jordgubb Mynta – vaniljglass, Äpple Ingefära – chokladglass, Naturell – bärglass.
  • Mixa en enkel svalkande sommarsmoothie med Svensk Kombucha som bas. 1 flaska Svensk Kombucha Jordgubb Mynta, 1 dl frysta mangotärningar, 1 dl färska jordgubbar. Mer myntasmak? Addera 3 blad färsk mynta.
  • Eller en nyttig Raw Food glass! Mixa följande i en matberedare eller höghastighetsblender: 1 paket frysta jordgubbar, 1 mogen avokado, 2 msk valfri Svensk Kombucha, 1-2 msk kokossocker. Toppa med råa kakaonibs och avnjut i solen.
  • Brygg ett härligt Kombucha iste. Blanda 50/50 starkt bryggt Pukka te med valfri Svensk Kombucha, söta om du önskar med kokossocker.

För mer information klicka här!

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *