578. Mitt bästa kladdkaksrecept (nyttig)

Vet ni? Igår satt jag ihop mitt bästa kladdkaksrecept någonsin (gissa vad jag åt till frukost idag, haha). Var så sugen efter spinningen och tänkte att nu jävlar ska det bli bra. Det är svårt med nyttig kladdkaka tycker jag.. Microkladdkaka är väll helt okej men om man ska göra en hel kladdkaka utan att den blir för torr och så vidare naej, det är inte lätt och jag har aldrig lyckats få en perfekt, fram tills igår.

Denna kladdkakan smakar mycket, mycket, choklad. Du kan reducera mängden kakao om så önskas.

Börja med att vispa ett helt ägg samt två vitor tillsammans med en deciliter stevia strö/söt strö och en tesked honung. Tillsätt tre matskedar kokosolja.

I en skål bredvid blandar du de torra ingredienserna; en halv deciliter kokosmjöl, en skopa chokladkasein, tre matskedar kakao, en nypa vaniljpulver och en nypa salt. Sikta ner detta.

Eftersom du använt kasein kommer det blir en tjock deg när du blandar. Tillsätt en och en halv deciliter mjölk så har du önskad konsistens.

Hacka knappt 50 gram mörk, sockerfri, choklad och blanda ner i smeten.

Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med mandelmjöl. Häll sedan smeten i formen och fördela jämnt.

Grädda i ugnen i tjugo minuter, 175 grader, då har kakan lossat lite från kanterna. Den torkar lite då den svalnar.

Servera med grädde eller vaniljkvarg och hallon.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *