96. Recept – Färgglad middag

Igår slängde jag ihop en middag med quornfilé. Denna rätten fungerar precis lika bra med kyckling! Jag hoppade över pasta och potatis och så och ersatte det med massa broccoli och knäckebröd. Annars är det nog jättegott med exempelvis bulgur till.

Du behöver:

  • 2 quornfiléer/kyckling
  • Smör och rapsolja (att steka i)
  • Wok-grönsaker, classic
  • 1 äpple
  • Lätt kvarg
  • Matlagningsgrädde
  • Mjölk
  • Curry, extra stark
  • Chiliflakes
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör: 

  • Keso
  • Kvarg + vitlök + salt
  • Kokt broccoli
  • Knäckebröd med valfritt pålägg (jag hade smör, skivad kalkon, sallad och salt)

Såhär gör du:

Stek en yta på quornfiléerna. Häll på wokgrönsaker. Stek tills grönsakerna blir mjuka och filéerna genomvarma. Hacka äpplet och lägg i mot slutet.
Häll på matlagningsgrädde och mjölk (mängd beroende på hur mycket sås du vill ha). Häll på kryddorna och låt puttra. Häll sist på kvarg (jag använde knappt 1 dl). Smaka av, salta och peppra. Låt puttra en stund.

Superenkelt, supergott!

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *