234. Önskeinlägg – Proteinpulver (med smakrecension)

Fått så mycket önskemål om detta inlägget, så nu tog jag tag i saken, ett helt inlägg om proteinpulver. Vilka jag använder, vad de är bra för, samt smakrecension!

Först och främst, jag använder proteinpulver efter vad det är – ett kosttillskott. Jag ersätter inte en måltid med proteinpulver, jag har det som ett komplement! Jag äter inte mycket kött, jag äter kött men inte jättemycket av den enkla anledningen att jag inte tycker om kött sådär jättemycket, men jag tränar en hel del, jag tycker därför jag gör rätt i att ta proteintillskott. Detta innebär inte att jag på något sätt går på en diet där jag inte äter kolhydrater. Jag äter protein, kolhydrater och fett och jag vet att det är väldigt viktigt för oss att få i oss allt detta för att fungera. Jag är strängt emot alla LCHF likande dieter och så vidare, särskilt om man rör sig mycket.

Nu till saken.

Jag använder två typer av proteinpulver; rent vassleprotein samt kesein. Men vad är då skillnaden?

Vassle: Snabb upptagning. Detta är perfekt för återhämtning; direkt efter träning eller som komplement till din frukost. Vassleprotein är jättebra att göra klassisk proteinshake på det har väldigt hög löslighet.

Kasein: Detta proteinet är långsammare och tas upp av kroppen under en längre tid. Mitt kasein innehåller 20% vassle så det fungerar även det bra som återhämtning, men i övrigt passar kesein superbra när man har långt mellan måltiderna exempelvis. Klassisk shake går att göras på kasein, men då behöver mer vätska då lösligheten inte är lika hög som för vassle. Kasein är perfekt att göra pudding och fluff på! Det funkar även bra att baka med.

Mina proteinpulver då. 

Mitt vassleprotein kommer från fitnessguru. One Whey, jag har smaken ”Strawberry & White Chocolate”.

Smakrecension One Whey ”Strawberry & White Chocolate”: 

Smakar väldigt bra men är lite väl söt för min smak. Funkar jättebra att göra proteinmuffins på och att blanda ner i gröt dock! Även underbar att göra glass av, men som shake är den lite söt. Godare med mjölk än med vatten då den blir nååågot blaskig.

Mina kaseinprotein kommer från mmsports och heter Body Science Casein. Jag har smakerna ”Double Rich Chocolate” och ”Vanilla Ice Cream”.

Smakrecension Body Science Casein ”Double Rich Chocolate”: 

Lagom söt, absolut, jag hade dock gärna velat att den smakade ännu mer choklad, men jag älskar ju verkligen choklad.. Om jag gör kladdkaka/puddig på denna lägger jag i lite kakao eller riktigt choklad, haha. Konsistensen är superbra! Även denna jättegod i gröt.

Smakrecension Body Science Casein ”Vanilla Ice Cream”:

Världens godaste.. Smakar verkligen vanilj, lagom söt, perfekt. Helt underbar att ha i gröt, även hur god som helst att göra fluff på.. Älskar detta proteinet och rekommenderar det starkt!

Nu vill jag veta vilka era favoritprotein är? Smaker och så vidare? 

Kram!

5 kommentarer

5 kommentarer till 234. Önskeinlägg – Proteinpulver (med smakrecension)

 1. anna skriver:

  http://fitnessguru.se är verkligen bäst go FITNESSGURU ONE WHEY

 2. matildasvensson skriver:

  Jag gillar jordgubben men tkr att den, som många vassle, är lit väl söt.. inte så god med vatten men god att göra micromuffin på! 🙂 Hör av dig med recension 😉

 3. Joakim skriver:

  Har för övrigt provat två av dom vanliga ”wheysen” från Fitnessguru. Jordgubb & Vit choklad, Vanilj & Skogsbär.
  Tyckte jordgubben luktade riktigt gott (!!) men något med smaken som gör att det inte riktigt blev en fullträff.
  Skogsbären luktade inte lika gott, men hade en mer tacksam smak.
  Imorgon ska jag prova mitt Casein protein med smak av Cookie Dough 😀 Ska försöka göra en pudding på den. Stora förhoppningar på att den blir god 🙂

 4. matildasvensson skriver:

  Ja jo jag är sugen på dessa.. ska se vad jag beställer här näst 😉 tack för tipset 😀 ananas låter så gott att göra fluff på..

 5. Joakim skriver:

  Jag kan inte låta bli att rekommendera Fitnessgurus nya protein. One Whey Isolate är helt fri från kolhydrater, fett och socker. Det är även laktosfritt och innehåller en högre proteinhalt med färre andel kalorier samt större andel av aminosyrorna BCAA och EAA. Kostar dock nästan det dubbla mot deras ”vanliga” One wheys.
  Men smaken..är bara sååå jäkla god. Jag har köpt One Whey Isolate Pineapple (jag är en riktig ananas-nörd!!) och den smakar exakt som färsk ananas. Dock lite skarp i smaken. Men värt varenda krona. Och kommer absolut prova mig vidare på dom andra smakerna. Vad sägs om Melon Yoghurt, Mango, Peanut Butter mfl.. Mums! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida