530. Rawfood kakor

Underbara helt raw kakor. Alla gillade dem här, så tror de passar alla, om man gillar nötter och choklad.

Chocolate chip cookies:

Börja med att göra dina chocolate chips. det gör du på en till två matskedar kokosfett och en halv deciliter raw kakao. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna.

Mixa tre deciliter nötter och frön. Blanda sedan i två matskedar honung, tre matskedar kokosfett, en tesked vaniljpulver och en nypa salt.

Ställ smeten i kylen ett tag tills din choklad stelnat.

Bryt sedan ner chokladen i smeten och rulla allt till bollar som du trycker ut och sedan ställer i frysen en till två timmar. Förvara sedan kakorna i kylen.

Raw chocolate fudge:

Detta receptet gjorde jag utan recept.. Så har inga exakta mått här.

Mixa ett gäng urkärnade dadlar, jag använde ungefär tio till elva stycken. Mixa sedan i en knapp deciliter kokosfett, knappt en deciliter kakao, lite vaniljpulver, en nypa havssalt, nypa kanel och nypa kardemumma. Hacka en knapp deciliter paranötter och rör i smeten. Bred ut smeten i en form, på plastfolie eller vanligt folie. Strö kokos över och paketera in det hela i folie. Ställ i frysen en till två timmar och förvara sedan kolorna i kylen.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *