232. Recept – Ugnsbakad choklad- och cappuccino havregrynsgröt med kryddig vaniljkräm

Godmorgon!

Just ätit upp min frukost och den var något extra. Jag experimenterade för fullt, så det skulle kunna gå riktigt illa, men det blev väldigt, väldigt, lyckat, och därför ger jag er nu receptet.

Ugnsbakad choklad- och cappuccino havregrynsgröt med kryddig vaniljkräm:

Gröten:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka havregrynsgröt på platta.

Du behöver: 

  • 1 dl havregryn (jag använder fiberhavregryn men tycker sportgryn är bäst!)
  • 2 dl vatten
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1/2-1 msk kakao
  • 1/2 msk stevia strö eller 3 tsk honung
  • 1 äggvita
  • 2 msk chokladcasein (valfritt, rörs i sist)

Ugnssäkerform, grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Vaniljkrämen:

Du behöver: 

  • 1/2 dl keso
  • 1/2 dl kvarg
  • Knappt 1/2 tsk vaniljpulver
  • En gnutta kardemumma
  • 2-3 msk vaniljcasein (valfritt)
  • Om du använder proteinpulver: 1-2 msk vatten

Vispa ihop!

Sprid ut över havregrynskakan och tillsätt en msk jordnöttssmör.

Jag drack kanelkaffe till detta.

Den som inte vill ha mig som frukostkock är nästan lite dum..

Nej okej nu skojar jag. Men testa!

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida