Kompanianfall

Lördagen var dagen-D denna övningen då det var denna dag de skulle testa det det lärt sig under tors-fre med ett kompanianfall. Våran (ungdomarnas) uppgift denna dag var att vara signalister till vår pluton och springa 1.25 m bakom vår plutonchef (plut c) med ständig radiopassning. När någon ropade på oss i radion fick vi föra vidare meddelanden till vår plut c och han gav oss saker att anropa tillbaka.

Benjamin med radion på ryggen och telefonen mot örat, redo att ta emot meddelanden.

20140316-182324.jpg

Det var jobbigt att hänga efter plut c då han hade betydligt längre ben än mig och jag dessutom hade en radio på ryggen men det gick och jag tycker att jag och Benjamin gjorde ett bra jobb denna dag. Det var stressigt i början innan man kommit in sin roll men sedan gick det bättre och bättre. Eftersom vi hela tiden gick och lyssnade på radion och koncentrerade oss på vad som sades så hade jag inte lika bra koll på vad som statistik hände runt omkring mig haha. Men det var kul att se hur hemvärnet jobbar och hur det går till i Strid i bebyggelse.

20140316-182334.jpg20140316-182350.jpg20140316-182342.jpg

Kompaniet tog stred från skogen, över ett fält och in bland byggnader för att sedan börja ta byggnader. Jag tror att striden varade i ca 7 h innan övningen avbröts och det var dags att plocka upp alla tomhylsor och återvända till vår förläggning. Där började vi vårda en del saker och det blev sen ganska lugn kväll med tillgång till dusch och återhämtning.

20140316-182401.jpg

PUSS ♥

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida