En helg med uniform

Jag är nu hemma efter en riktigt rolig helg med Försvarsutbildarna. 😀 Jag har varit dagelev hela övningen vilket betyder att jag bestämmer och ger order till de andra ungdomarna. Det är kul att bestämma så jag hade inget emot det. 😉 Lördag förmiddag hade vi ledarskapsutbildning med mycket psykologi om hur en grupp fungerar och olika ledarstilar. Vid lunch drog jag, Valle och Sofia (lillasyster) till vår skola för att hjälpa till på öppet hus. Jag jobbade lite med projektet men större delen av tiden hade vi vattenkrig och åt godis…

Sen åkte vi tillbaka till övningen för en lektion i Försvarsmaktens värdegrund och kvällen spenderas med en fälttävlan och ett sjukvårdsmoment. Vi var tre grupper som tävlade och jag var gruppchef för den ena. Tävlingarna igår bestod bl.a i att få en eld att brinna själv i 10 minuter, trä ett snöre genom hela gruppens jackor(medan jackorna är på) och sätta upp tält.

Idag har vi fortsatt tävla med granatkastning (inga riktiga haha) och hinderbanan. Hinderbanan är sjukt jobbig men riktigt rolig! Denna gång körde vi lite annorlunda då  vi skulle få med oss en bår, med en vattendunk pålastad, runt hela banan. Efter det körde vi stafett  med grupperna på hinderbanan och det avslutades med ett spännande upplopp. 😉

Jag sammanfattar helgen som lärorik och riktigt jävla rolig! 😀

20131117-170651.jpg

20131117-170754.jpg

20131117-170842.jpg

Krypa med en bår i sand är lagom jobbigt, speciellt om man som jag, kryper baklänges.

20131117-171022.jpg

Sofia skadade handen och fick ett bandage.

20131117-171042.jpg

PUSS ♥

2 kommentarer

2 kommentarer till En helg med uniform

 1. LORISSA LOVEBOMB skriver:

  Toppen 😀 Verkar så spännande.

  sv: Taaack, älskar skor!! I största allmänhet ^^

 2. skriveromidag skriver:

  Det där ser ut och låter att vara så himla roligt! Och lärorikt på många plan! Man utvecklar båda sig själv och andra, samtidigt som man utmanar sig själv och då stärker sin självbild och självförtroende. 🙂

  sv: Kalymnos är ett hett tips! Inte för dyrt att åka dit, hittar man rätt ställe kan man bo jättebilligt och flyget kan man hitta billigt också. 🙂
  Jo jag minns själv hur det var när jag skulle läsa tal i skolan; man vill bara att det ska vara över och det känns som man står där i en evighet men icke. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida