En helg med hund

I helgen tog jag på mig ansvaret att skriva en artikel åt SBK:s tiding och här är resultatet. Hoppas den kommer med! 😀

“Vi vill ha en ungkurs tre, snälla vi kan till och med be”. Detta var sista versen i sången som vi skrev i somras och sjöng på vår uppvisning när vi var på ungdomsläger på Marma. Om vi får ett steg tre på Marma vet vi tyvärr inte än men något annat har vi fått. Fredagen den 22 november samlades nämligen nio tjejer och en kille på Falsterbo kursgård och vi såg alla fram emot en rolig och lärorik uppföljnings helg. Vi som hade gått steg 2 av ungdomskursen och bodde i syd-västra Sverige fick erbjudandet om denna helg och vi som åkte dit ångrar oss verkligen inte!

Fredag kväll samlades vi i en sal på kursgården, åtta av oss hade med sig egen hund och två personer skulle ha lånehund under helgen. Kvällen bestod av middag, information, planering och massa trevligt pratande. Jag tyckte det var riktigt kul att få en återträff med de som jag träffat på Marma innan men det var lika kul att få lära känna de andra fyra som gått steg 2 året innan oss. Vi delar alla samma intresse för hundar och för försvarsmakten så vi hade massor att prata om.

Lördag morgon åkte vi ut till skogen och satt upp hundarna i en bas. Vi delade sedan in oss två och två för att kolla vad den andres hund vill ha för belöning. Vad gillar hunden mest? Social lek, jakt, godis? När vi hade koll på det började vi öva sittande bevakning med ljudmarkeringar. Vi var då figurant åt vår partners hund och gömde oss bakom t.ex. ett träd för att sedan skapa små ljud.

Lördag eftermiddag körde vi spår, de som spårat mycket innan körde långa spår och spårupptag. Jag och en annan tjej som spårat väldigt lite körde nybörjarspår som vi både lärde oss mycket på. Nu har i alla fall jag själv underlag för att fortsätta spåra hemma.

Söndag förmiddag åkte vi ut till skogen igen, detta pass skulle vi köra patrullstig med ett ljud och en vind. Jag var vindfigurant åt fyra hundar och då ser man verkligen hur hundarna jobbar och hur glada de blir när de hittar sin figurant. Det var riktigt kul att gå patrullstigen med min egen hund också, läsa hennes signaler och se hur mycket hundarna lärt sig bara denna helg. Efter lunch packade vi ihop våra saker för att åka hem men jag tror att alla önskade att helgen varat lite längre.

Jag och alla andra, både hundar och människor, har haft en riktigt rolig helg och lärt oss massor. Stort tack till våra instruktörer i helgen!

 

Fin bild trots att jag blundar…

PUSS ♥

 

3 kommentarer

3 kommentarer till En helg med hund

 1. LORISSA LOVEBOMB skriver:

  sv: Haha, jag förstår det, men ändå märkligt!

  En rana är en vävd typ ”matta” som man ska ha på väggen eller golvet i kåtan när man följer med renarna, för att hålla värmen. På samiska heter de ratnu. Men eftersom jag inte har några renar så har jag dem i soffan istället 🙂

 2. Linda skriver:

  ja det gör det 🙁

 3. Linda skriver:

  ryktet är förmodligen inte sant 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida