Tuesday

Jag har varken haft tid eller ork till att blogga de senaste dagarna men då jag sitter på tåget på väg hemåt nu ska jag försöka ta igen det! Tror inte dom planerat in att någon av rekryterna bloggar i tidsplanen för GMU. 😉

Tisdag var i alla fall en riktigt rolig dag som mestadels spenderades på skjutbanan. Dock så började morgonen med att vi lärde oss linda in knän och fötter i en dauerbinda ifall någon skulle få en mjukdelsskada som t.ex vricka foten. Detta skulle hjälpa mot svullnaden och skynda på läsprocessen om jag minns rätt. Efter det hade vi även ett kortare fyspass med en slags cirkelträning med bl.a utfall, knäböj, situps och armhävningar.

Efter träningen blev det en kort paus för att duscha, ca en kvart för att duscha, byta om och ställa upp om jag ska vara mer precis. Tro det eller ej men det går trots att vi är mer än 40 pers på 3 duschar haha. Sedan anpassade vi våra hjälmar och stridsvästar för att få de att sitta bättre innan det var dags för lunch. Efter lunchen låste vi  ut våra vapen och marscherade sedan ner till skjutbanan för att fortsätta öva.

1

Vi övade på hur man ska avfyra och hur man hittar tryckpunkten för att snabbt kunna skjuta många skott. Sedan lärde vi oss hur man ska kolla efter att man skjutit för att ha koll på vart kamrater och eventuella fiender befinner sig. Sedan sköt vi även i liggande skjutställning vilket helt klart är min favorit skjutställning. 23

Jag har bara skjutit precisionsskytte innan så det är kul när man märker hur det vi lär oss nu är mer kopplat till strid och att det ska fungera i en verklig situation. I slutet av dagen när vi skulle ha visitation efter skjutning fick jag lite smått panik då jag bara hittade 3 av 4 av min magasin, så jag anmälde till ett befäl att jag tappat ett… Sedan frågade en rekryt mig lite diskret ”Det är inte det som sitter i vapnet då…?”. Herregud vad korkad jag kände mig haha, vi hade övat magasinsbyten precis innan så dom flesta hade fortfarande ett tomt magasin i vapnet och jag var en av dom. -_-

Detta var i alla fall en riktigt rolig och lärorik dag trots att vi hade det 4:e avhoppet. Denna gången var det tyvärr någon jag lärt känna så det kändes lite tråkigt. Hoppas verkligen att dom som är kvar stannar kvar nu!

4

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida